коронавирус денонощие

Мъж на 43 години от Пещера е починал тази сутрин в сектор „COVID“ на МБАЛ-Пазарджик, където се приемат болни с доказан коронавирус. За това информираха от лечебното заведение.

Болният постъпва в инфекциозното отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за COVID-19 e отрицателна. В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор. Пациентът е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация.

В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които, в тясно сътрудничество с лекарите от инфекциозното отделение, успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж.

Така се стига до отбиване от апаратна вентилация с последваща успешна екстубация. След това състоянието на екстубирания пациент остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10.00 часа той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия.

Мъжът е имал и придружаващи заболявания – хипертония и незадоволително контролиран диабет.

Виж още:Ген. Мутафчийски: Не мога да коментирам какво става в църквите (ПОСЛЕДНИ ДАННИ ОТ ЩАБА)676 са заразените с COVID -19 у нас. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. Увеличението е с 1…Apr 13 2020skafeto.com


loading...