мюнхенското летище

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Двама наши съграждани, неволно или с предумисъл, успяха да направят пробив в системата за сигурност на мюнхенското летище. Това съобщи във „Фейсбук“ цигуларят Веско Ешкенази. Той разказа, че е бил свидетел на случая. Мъжът и жената се качили в нощния самолет от Мюнхен за София без билети. „Аз превеждах на двамата в самолета поради факта, че се намирах най-близо до екипажа“.

Музикантът не споделя детайли от разговора по причини са сигурност, пише Дир.бг.

Ето какво пише още той, без редакторска намеса:

Мъж и жена с български лични карти бяха свалени от самолета на Луфтханза вследствие професионалното отношение към работата си на едната от стюардесите на борда на полета, която забелязва несъответствие в броя на пътуващите.

Изведнъж се оказа, че на борда има двама души в повече. Те са получили бордните си карти на чекин гише на летището в Мюнхен, показвайки личните си карти без да имат билет. Тъй като в списъка на пътуващите е имало двама пътници с подобни, но не същите на техните имена, служителката на чекин гишето не забелязва разликата в имената и принтира бордни карти на двамата „късметлии“. На паспортен контрол също не засичат нарушението, защото там се проверява само документа за самоличност.

И така нашите хора се отзовават в самолета за София с дублирани места.

Пилотът на самолета ми сподели, че в 26 годишната си практика като пилот за авиокомпанията не помни подобен случай. Вече се провежда разследване, като този случай се категоризира като сериозен пробив в системата за сигурност на летището. Дано скоро този пробив бъде оправен, защото сценариите за злоупотреба могат да са доста страшни.

Но днес едно е сигурно – мои сънародници нарочно или неволно отново успяха да „надвият“ системата!…

Още от България