Набий го на всички

„Казах „Браво, Бойко!“, „Набий го на всички, набий го на всички прости хора“.

Нестор Арсенов обяснява за репликите, с които прекъсна речта на премиера Бойко Борисов, и че те са свързани със записа на телефонен разговор между Борисов и вицепремиера Томислав Дончев, в който се чуват обиди към президента и протестиращи (автентичността му още не е официално потвърдена). Той извиква два пъти и много по-нецензурен израз – „Браво, Бойко, набий го на прости кърджалийски п**ки“, също цитат по Борисов (от друг запис). Той дори се чу по-ясно от присъстващите и в ефир, защото премиерът беше спрял да говори.

От „Дневник“ разговаряха с Арсенов малко след като е излязъл от клиниката по „Съдебна медицина“ към болница „Александровска“. Обяснява, че е отишъл там за преглед, след като е бил удрян по време на извънредното събрание на ГЕРБ в „София тех парк“.

След като прекъсна Борисов заради „Набий го на всички…“, той беше изведен от събитието, но камера на БТВ успя да заснеме удари и ритници към двама други младежи.

Мъжът е завършил магистратура по астрофизика в университета „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен през 2018 г., като след това е работил една година в Института по нанотехнологии в Лондон и през ноември миналата година се завръща в България. Оттогава кандидатства за докторантура и планира от септември да започне такава в Института по астрофизика на Канарските острови.

Арсенов казва, че е редовен участник в протестите, с които вече четири седмици се искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, че е разтървавал бившия пиар на столичния район на „Младост“ Петър Кърджилов от възрастна жена, че ремонтирал безплатно колела на минувачи край „Орлов мост“ в знак на добро отношение заради недоволството на някои живущи в района на блокираното кръстовище и че е бил на масовото ходене на плаж в парк „Росенец“. Заяви, че не е член на никоя партия и е против агресивните прояви.

„Искахме да стигнем до някакъв контакт с членове на ГЕРБ, понеже те не искат да се вслушат в хората, и решихме да видим какво ще стане, ако отидем на конгреса“, обяснява Арсенов за мотивите си да бъде на извънредното събрание, където премиерът Бойко Борисов имаше около 25-минутно изказване.

„Една от сградите на „София тех парк“ имаше участък, на който седяха охраняващи, и аз минах с хора, които отиваха на работа от обедната почива – просто обядвах с тях. Никой не ми обърна внимание, аз бях облечен като културен човек, предполагам, че просто са решили, че съм отишъл на работа“, разказва за начина, по който е преминал през охранявания периметър на събранието. Така е успял от близо да чуе думите на Борисов от сцената, които го провокирали да се провикне между паузите на премиера с „цитати, които чухме той да казва в записи“.

След виковете на Арсенов към него дошли „един по един хората на Борисов“ и той тръгнал да напуска периметъра на сцената.

„Но дойдоха още момчета, които не знам точно какви бяха. Нямаха белези на секюрити или на полиция, хванаха ме и приложиха над мен сила, за да изляза, като аз не се съпротивлявах на излизането. Чак когато започнаха да ме влачат зад сградата, където нямаше полиция, аз им казах, че ми причиняват телесна повреда и болка. Дойде друго момче и когато вече бяхме зад сградата, ми нанесоха два удара с юмрук в корема“, твърди Нестор Арсенов.

По думите му е видял как неизвестните удрят и „други две момчета“. Той казва, че неизвестните не са имали отличителни знаци, нито пък „приличаха на членовете на ГЕРБ, които седяха костюмирани на столовете“. Според него момчетата били „симпатизанти“ на управляващата партия или „някакви външни лица, които са пуснати вътре по незнайни за мен причини“.

Разказва, че след това е бил изтласкан към изхода и го е ударил и още един човек. От разказа му се разбира още, че полицаи са повикали екип на Спешна помощ. „След ударите се почувствах зле, причерня ми, свиваше ме много стомахът и не стоях сигурно на краката си. Но момчетата от конгреса бяха достатъчно – да ги нарека – хитри, така че да не ми нанесат синини и рани, които се виждат“, обяснява Арсенов. Той планира да подаде жалба в МВР.

След края на конференцията от ГЕРБ разпространиха съобщение до медиите, в което пише, че се разграничават от „действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци“ на събитието. В позицията си от партията заявяват, че източник на насилието са „платени провокатори“ (б.р. – Борисов обича да нарича хора от подобен сой гадове), които са минали през охраната на форума и са нападнали както протестиращи, така и журналисти и членове на ГЕРБ. Само че:

Кой беше този с червената тениска и слушалките?!?
И какви ли указания дава?

Posted by Веселин Боришев on Wednesday, August 5, 2020

Снимката е на фотографа на ClubZ Веселин Боришев. Мъжът с червената дреха е пиарът на ГЕРБ Никола Николов

Виж още:Коментари след конгреса: Борисов е в глуха защита„Борисов предъвка стари опорки. Станахме свидетели на една масова терапия, бяха събрали хора от цяла…Aug 5 2020skafeto.com

И другарят Живков не обичаше Свободна Европа! При ГЕРБ на Борисов дори е по-страшно (ВИДЕО)Началото на Националната конференция на ГЕРБ в сряда в „София Тех Парк“ беше белязано от физически с…Aug 5 2020skafeto.com

Бойко Борисов: Търсим вариант кога да си тръгна! Конгресът: Нееееееее!„Надявам се да намерим вариант кога да си тръгна. Не искам да съм разделител! Ще обсъждаме още с коа…Aug 5 2020skafeto.com

Напрежение и бой на конференцията на ГЕРБЕскалация на напрежението в „София Тех Парк“, където се проведе конференцията на ГЕРБ. На излизане о…Aug 5 2020skafeto.com

ГЕРБ: „София Тех Парк“ осигури охраната! „София Тех Парк“: Този не е наш!Мъжът, който нападна и отне телефона на журналистката от „Свободна Европа“ Полина Паунова по време н…Aug 5 2020skafeto.com

Слави Трифонов потопи ГЕРБ след конгреса: Изчезвайте, носите само вреди, лъжи и срамИзключително критичен пост публикува Слави Трифонов след провелата се извънредна национална конферен…Aug 5 2020skafeto.com

loading...