Напрежение на протеста

Напрежение възникна на протеста на партия „Възраждане“ в столицата, на който привържениците на партията на Костадин Костадинов поискаха оставката на правителството. По същото време ВМРО пък организираха митинг пред новата сграда на МС в защита на позицията ни за Северна Македония, предава Дир.бг.

След като привържениците на „Възраждане“ престояха близо 2 часа пред сградата на парламента, малко преди 20 часа те се отправиха на шествие към Столична община. Там възникна напрежение, защото множеството се опитва да свали знамето на Украйна, което е издигнато през кметството.

От партията на Костадин Костадинов дори носеха стълба, за да свалят флага, но акцията им бе спряна от полицията и се стигна до сблъсъци.

От „Възраждане“ организират протест и в други градове на страната.

Според привържениците на „Възраждане“ правителството се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България, а хората скандират „оставка“.

Недоволните посочват още, че парите в държавата са свършили и това е причината постоянно да се теглят нови заеми.

ВМРО пък организираха митинг-концерт на гражданската инициатива „Не предавай Македония“. Той е в защита на националните ни интереси в Македония.

Митинг-концертът започна спокойно, с изпълнения на български музиканти, впоследствие обаче блокира движението от двете страни на Министерския съвет. И тук протестиращите скандират „оставка“.

Съпреседателят на ВМРО Александър Сиди заяви, че това е „предупреждение към премиера Кирил Петков“, защото партията има информация, че „на 24 май България ще гласува за отпадане на ветото за членството за Северна Македония в ЕС“.

Ако това стане, от ВМРО заплашват, че ще блокират държавата.

Виж още:Мрежата настръхна! Бежанка от Украйна: Българите са абсолютно тъпи и ограничени (ВИДЕО)Вълна от гняв се надигна във Фейсбук срещу бежанка от Украйна, която се изказва изключително обидно …May 11 2022skafeto.com


loading...