Наредба Н-18

Премиерът Бойко Борисов очаква финансовият министър Владислав Горанов да получи подкрепата на всички браншове за промените в Наредба Н-18, пише news.bg. Това стана ясно по време на днешното заседание на Министерския съвет.

Запитан от премиера за протестите срещу наредбата, министър Горанов отчете: „По наредбата има още много работа да се свърши, искам да уверя всички съсловни организации, че докато не се постигне пълно съгласие няма да продължим напред. Започват разговори къде и как да бъде оптимизира процесът, за да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са малки работни групи, които да отчитат статистиката на различните процеси“.

А премиерът му отговори, че „докато не се постигне консенсус с всички, тази наредба няма да съществува“.

„Искаме да премахнем черния или сивия сектор, но това не трябва да се отразява на малките и средни предприятия. Когато постигнете консенсус, с интензивни срещи всяка седмица с всяка съсловна организация, когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мен“, каза в заключение Борисов.

Припомняме, два дни по-рано министър Владислав Горанов твърдеше, че сред бизнеса Наредба Н-18 се използва като смокинов лист. По мнението му протестите са за прикриване на грешния модел на правене на бизнес.

Срещу Наредбата се обявиха повече работодателски организации, а търговци и ресторантьори няколко пъти излизаха на протест. Срещу Наредба Н-18 скочиха и от сдружението на личните лекари, които заявиха, че това представлява включително и разкриване на конфиденциална информация пред данъчните.

От бизнеса представиха своите опасения, сред които има и притеснение от техническите параметри при изпълнението на наредбата.

Миналата година 42 браншови организации и фирми внесоха жалба и в съда с искане за спиране на промените и Наредбата, но Върховният административен съд (ВАС) отхвърли като неоснователно искането им.
БЕЗОБРАЗИЕ: Недогледан закон поскъпва лекарствата със 150%!Производители на лекарства са заявили до 150% ръст в цените на свои продукти, които се продават без …Feb 8 2020skafeto.com

loading...