Националната служба за охрана се радва на безконтрол, тя е създадена от властта, за да черпи облаги и привилегии. Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Той е на мнение, че тя трябва да бъде закрита, защото е невъзможно да се реорганизира.

1200 души пазят трима души, много пъти се казва вече, че висшите длъжности у нас, които трябва да се охраняват, са двама-трима, а при нас кметицата, и главен прокурор, шеф на КПКОНПИ и кой ли не, но тях може да ги пази звено от специализираната полиция, както в другите държави, посочи Ноев.

По негови думи това е лошо петно за нас.

„Сякаш у нас има страшни заплахи и има някакво беззаконие, в Холандия, в която има повече признаци на потенциални заплахи от тероризъм, политици карат велосипед , Меркел и тя си пазарува, отбеляза още Ноев.

Различно е, но такава служба за охрана, която е огледало на съветското УБО, както прокуратурата е огледало на съветската и до ден днешен, няма, заяви още той.

По негови думи тези структури са продукт на тоталитарното минало.

Бившият министър на отбраната поясни, че има офицери в НСО, които взимат повече от хората в армията, както и че има камериерки в тази служба.

Ноев е категоричен, че НСО трябва да се закрие, а хората, които стават – да отидат в полицията, шофьорите да са по ведомствата, а камериерките – в Министерския съвет.

Вижте още:
Бивш полковник от НСО: След Станка Марангозова е бил поръчан политикВ НСО има много лица, които се занимават с дейност, свързана с организираните престъпни групи. В ДАН…May 22 2020skafeto.com

Служител на НСО, организирал убийството на Станка МарангозоваОбвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова в началото на октомври 2019 г. Между обви…May 21 2020skafeto.com

loading...