колективен имунитет

Ще има глобени, защото има сигнали за лица, които съзнателно се опитват да пречат на преброителния процес. Това заяви категорично председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски пред БНТ, след като Националното преброяване официално приключи вчера в 20:00 часа.

По данни на НСИ 82% са преброените българи.

„Искахме да са близо до 100%, но по редица причини това не бе постигнато“, коментира Цветарски и добави:

„Това преброяване се получи уникално, предвид съчетаването на много негативни фактори. Една атака, която не засяга данните, но на практика блокира достъпа на хората до сайта, през който можеха да се преброят“.

Цветарски беше категоричен, че ще има глобени, но не заради това, че не са си изпратили кода от преброяването.

Тези, които имат код, няма нужда да се притесняват, нека да го изпратят по мейла, посочи той.

Изпращането ще бъде зачетено, въпреки че срокът вече е изтекъл, обясни председателят на НСИ.

По данни на Института преброените до момента са 5 658 000 българи, като от тях 2,4 млн. са попълнили анкетните си карти електронно.

Най-много са преброените в Кюстендил – 97%. Следват Русе, Монтана и Перник. Челната позиция за най-малък процент преброено население е за столицата – 72%.

Виж още:Кибератаката срещу „Преброяване 2021“ е поставила рекорд за трафикТрафик, равен на целия влизащ в България трафик на интернет, е бил отчетен по време на хакерската ат…Oct 1 2021skafeto.com

Преброяване 2021 – проблем след проблемГафовете и неволите с онлайн преброяването започнаха още със старта му – докато при едни системата п…Sep 11 2021skafeto.com


loading...