неадекватни мерки офиса на партията на Цветанов

Мерките, които взема правителството за борба с коронавируса след март, в последните 7-8 месеца, са неадекватни и доведоха здравната система до колапс. Трябваше всички ведомствени болници да бъдат преобразувани за COVID и средствата да се насочат към тях. Това заяви в Пловдив бившият втори в ГЕРБ и председател на партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

По думите му спирането на плановите операции създавало опасност за здравето на много българи.

Според Цветанов парите, които в момента харчи кабинетът, не давали икономически ефект за запазване на малкия и средния бизнес у нас.

„До края на т.г. ще бъдат изразходвани 5, 2 млрд. лева, още толкова догодина. Така за 2 г. ще се похарчат 10 млрд. лв. Представете си какво наследство ще има следстващото правителство“, посочи Цветанов.

По думите му в момента, особено в по-малките общини, имало натиск върху различно мислещите. Даде за пример Гурково, където местната власт убивала бизнеса.

Цветанов бе в Пловдив заедно със заместника си Павел Вълнев за откриването на офис на партията си. Той обяви, че структурите били покрили вече над 85 процента от страната.

До месец-два щели да бъдат избрани техните ръководства. За Пловдив област координатор е бившият зам.-областен управител Георги Пилев, а за града – доц. Христо Димитров от ПУ „Паисий Хилендарски“.

На откриването на офиса дойдоха членове на „Републиканци за България“ от региона. Сред тях бяха бившият кмет на община Първомай Ангел Папазов и. ексдиректорът на Пътното управление под тепетата Петър Попов. Дрескодът бе син. На входа млади момичета раздаваха сини маски.

Вижте още:
Ново затягане на мерките в САЩ и ЕвропаНови, още по-строги мерки въведоха САЩ и някои страни в Европа. В Ню Йорк баровете и ресторантите ве…Nov 14 2020skafeto.com

Илияна Йотова: Хората не вярват в мерките за борба с Covid-19Мерките в държавата са неадекватни, а хората не вярват в тях. Този извод направи пред Би Ти Ви тази …Nov 13 2020skafeto.com

Премиерът: МВФ ни похвали за мерките, на прав път сме„Мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са изключително правилни…Nov 11 2020skafeto.com


loading...