Първанов измама

„Преживял съм много и всеки път си казвам, че това е невиждана конфронтация. През 1996 г. на „Позитано“ летяха павета, всеки момент се очакваше да нахлуят протестърите, едва ли не да запалят сградата. Тогава сякаш беше ясна барикадата. Ние бяхме от едната страда, от другата – Костов и компания. Сега барикадата е навсякъде, сега е всеки срещу всеки, и то по възможно най-тежкия начин. Конфронтацията е хранителната среда на некадърните политици. Паветата през 1996 г. бяха истински, сега са павета думи, павета компромати“.

Така коментира ситуацията в държавата Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г. по Нова телевизия. Според него силово решение няма да има. Апелът му към тези, от които сега зависи изходът от изборите и съставянето на правителство, е да започнат да преодоляват противоречията. Нека да си водят дебатите по ключовите въпроси, но да имат приоритети, по които да се договорят.

В политиката няма как да постигнеш пълен реванш, в един момент нещата се обръщат срещу теб и всичко започва от начало, каза Георги Първанов. Смисълът на предизборната кампания е разграничението, смисълът след изборите за коалиция е да видим къде са допирните точки.

На въпроса дали има лидерски проблем в БСП, Първанов отговори: Преди малко казах, че не бива да бъдем остри в полемиката със сродни леви формации, още по-малко ще чуете от мен крива дума спрямо партия от самата коалиция, особено що се отнася до БСП.

Бившият държавен глава коментира и партията, в която отскоро влиза експремиерът Жан Виденов.

„Може би едно по-ранно завръщане на Жан щеше да е по-лесно приемливо, повече хора щяха да си спомнят, но може би това е част от тактиката на формацията. Внимателно прочетох техните послания. Не бих ги подценявал. Времето е твърде кратко, за да могат те да съберат достатъчен брой гласове, за да влязат в парламента и да играят решаваща роля, но може би мислят в перспектива“. Така коментира Георги Първанов връщането на Жан Виденов в политиката.

Виж още:Жан Виденов се завръща с партия, ще участва на изборитеЕдна от най-спорните личности в най-новата история на България – премиерът от 1995 г. до 1997 г. Жан…May 10 2021skafeto.com

Силуети: Жан Виденов – НедоразбраниятЖан Виденов се връща в политиката и заяви желанието си да участва на предсрочните парламентарни избо…May 12 2021skafeto.com

 


loading...