немска овчарка Южен парк

Домашна немска овчарка нападна и нахапа пет деца в столичния Южен парк. Инцидентът се е разиграл вчера следобед. Очевидци разказаха пред Нова телевизия, че собственикът e довел кучето без намордник и хлабава верига вместо каишка. Бил с учител, за да проведат урок как кучето да не проявява агресия към хора.

Внезапно животното се откъснало от веригата и се втурнало към групичката деца и ги е нападнало без никаква причина. По информация на свидетелите, те били на възраст от 2 до 5 години. Едно от децата е нахапано в областта на лицето, друго по гърба.

Собственикът на кучето се опитал да избяга, но разхождащи се в парка хора го спрели. Тогава сложил и намордник на кучето. Когато пристигнала полиция, той твърдял че немската овчарка през цялото време е била с намордник. Собственикът на кучето се е държал доста неадекватно, твърдят очевидците.

Мъжът е разпитан на място и е задържан за 24 часа. Кучето е отведено от „Екоравновесие“. Децата са откарани за преглед в „Пирогов“. По информация на СДВР са освободени за домашно лечение.

От болницата отказват да съобщят каквато и да е информация, тъй като става въпрос за малолетни лица.

Още от България


loading...