Нено Димов болница

Екоминистърът Нено Димов, който бе арестуван днес следобед, е отведен в ареста на 3-то районно. Той ще остане там за 24 часа, след което ще бъде решено дали ще се променя мярката му за неотклонение или ще бъде удължена. Преди това Нено Димов е бил закаран в МВР болница, съобщава БЛИЦ.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан“, заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата. Впоследствие се оказа, че все пак е бил арестуван. Със защитата на Нено Димов се наема кантората на адвокат Менко Менков, твърди още БЛИЦ.

Той бе забелязан да влиза в сградата на Националната следствена служба, където по-рано днес бяха отведени за разпит Нено Димов и прокуристът на ВиК Перник Камен Каменов. Все още не е ясно и какво обвинение ще бъде повдигнато на Нено Димов. Очаква се утре главният прокурор Иван Гешев да даде пресконференция заедно с представители на разследващите. В ареста е и бившият шеф на ВиК – Перник Иван Витанов.

На територията на Перник и София се провежда разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник. Това съобщи по-рано днес главният прокурор Иван Гешев в Перник. „Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура. Освен действия по разследването, разпити на свидетели, претърсвания се провеждат и в МОСВ“, уточни той. Главният прокурор каза още, че аналогична проверка, включваща претърсване и изземване, тече към момента в Министерството на околната среда и водите.

Освен това, в министерството служители на ДАНС и МВР извършват действия във връзка с разпоредена от Гешев проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия, на територията на нашата страна.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че образуваните преди време дела за непредприети действия за предотвратяване на водната криза в града в Перник вече са обединени в едно мега разследване срещу длъжностни лица от областната управа на Перник, местното ВиК и екоминистерството, като то се води от спецпрокуратурата.


loading...