Нено Димов отговорен радев плевнелиев

„Нено Димов не е единственият отговорен. Естествено министърът носи своята вина, дотолкова доколкото не е защитил обществения интерес.

Трагедията е ясна, хората са без вода, един огромен град и това ще продължи месеци наред. Винаги съм бил против министрите да са удобно извинение за несвършената работа от много други”, заяви президентът в периода от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев пред Нова тв.

„Политическите партии назначават хора на различни нива в държавната администрация. Тук държавната и общинската администрация не са си свършили работа. Тръгваме по цялата верига. Има местно ВиК дружество, което е собственост на ВиК асоциация. Това дружество е предизвикало този сериозен проблем, там вина има със сигурност.

Кой определя политиката, кой е получавал всичката тази информация и не е реагирал навреме, за да може да се спре извънредното подаване на вода? От една страна има ВиК, от друга то е собственост на Асоциация. От друга гледна точка пък има поне две министерства, които са там на място. Министерство на икономиката пое някакви функции по ремонтите”, смята още той.

„Всичко сега трябва да се подреди по пътя на проблема. Да се види кой какво не е свършил и да се поеме отговорност, но не само от министъра”, каза още Плевнелиев.

Вижте още:
Оставиха Нено Димов в арестаСпециализираният съд остави за постоянно в ареста задържания онзи ден министър на екологията Нено Ди…Jan 11 2020skafeto.com

Томислав Дончев за ареста на Нено Димов: Когато стане беля, става голям проблем!Никой не е имунизиран, никой не е защитен. За разлика от депутатите, министрите са обикновени гражда…Jan 11 2020skafeto.com

Нено Димов го очакват до 8 години затвор!Нено Димов го грози затвор от 2 до 8 години! Бившият вече министър остава в килията за 72 часа, обяв…Jan 10 2020skafeto.com

loading...