николай Ауди Пловдивски

Луксозното „Ауди” А8, в което се вози главата на пловдивската епархия Николай, продължава да се движи из страната със синя лампа и с устройство, предназначено за движение на автомобили със специален режим.

Това разкри пловдивския сайт „Под тепето”, публикувайки снимки от вчерашната визита на дядо Николай в Общинския съвет. Николай Пловдивски откри тържественото заседание, свързано със 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия. Лъскавото му возило спря на метър от няколко полицаи, които обаче не видяха очевадното закононарушение- синята лампа на обзорното стъкло, каквато кола без специален режим не може да има.

Още миналото лято стана известно, че духовническата лимузина ползва неправомерно синя лампа, макар да няма право да се придвижва със специален режим.

Митрополит Николай: Ще ни направят чужденци в собствената ни родина! Съсипаха ни икономиката, отнеха ни децата и пак не им стигаНад България е надвиснала ужасяваща опасност. Много скоро може да се окажа, че българите ще се превъ…Jul 30 2017skafeto.com

Дядо Николай и богоугодното Ауди А8 със синята лампа

Съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, както и други министерства, но не и Светия синод.

Въпреки, че от МВР се зарекоха миналото лято да направят проверка на синята лампа на Николай Пловдивски, очевидно такава не е извършена.

loading...