Николай Банев килии

Арестуваният по дело за укриване на данъци и пране на пари бизнесмен Николай Банев е сменил 3 затворнически килии само за 6 месеца. Отскоро той делял общо помещение с друг следствен от Бургас.

“Не знам за какво е обвинен, от дни сме заедно. Първоначално бях в килия за 4-ма души, после бяхме 6. Сега сме 2-ма и в интерес на истината условията са малко по-поносими. Направиха преграждения с итонг”, каза пред “24 часа” Банев при последната си поява в спецсъда.

Преди разследването срещу него да приключи и през август да го преместят в Софийския затвор, той се оплакваше неведнъж от ареста на “Г.М. Димитров”, от липсата на светлина и “турски тоалетни без топла вода”.

Първоначално Банев бил в приемното 8-о отделение на затвора, а после бил зачислен към 11-и отряд. Според него там имало обвинени “за дребни престъпления като грабеж на 10 лв. и кражба на салам” и “тежки редицивисти”, задържани за убийства и въоръжени грабежи.

“Как е възможно хора със съвършено различни престъпления да бъдат държани на едно и също място”, подметна Банев, но разсъжденията му бяха прекъснати от охраната и появата на съдебния състав. На последното заседание по делото за разпит се явиха само 2-ма свидетели – бивша административна секретарка и пълномощник на ямболска фирма. “Не познавам тези хора, сигурно съм призован по погрешка”, каза мъжът.

Двама не се явиха. Свидетелка била нередовно призована. Съседи обяснили, че е заминала в Гърция и от месеци не са я виждали. Съпругата на Банев – Евгения, често може да бъде забелязана в коридорите и деловодството на спецсъда, където си води бележки по делото.

Вижте още:
Eвгения и Николай Баневи отново застават пред ТемидаEвгения и Николай Баневи отново застават пред Темида, съобщи NOVA. В Специализирания съд започват ра…Oct 21 2019skafeto.com

Евгения Банева пише до мъжа си от килията: Meine Liebe, Митака ми носи сурови орехиЕвгения Банева написала писмо до съпруга си Николай, в което го информира как е преминало заседаниет…Jun 5 2019skafeto.com

Евгения Банева 3 месеца без ВИП храни, опълчила се на съдияОткакто е в следствения арест, скандалната бизнес двойка Евгения и Николай Баневи не спират да предя…May 21 2019skafeto.com

loading...