Николай Габровски

ГЕРБ поднесе изненада, след като заведе проф. Николай Габровски да вземете мандата за кабинет, предава сайтът Защото.

Заедно с него при държавния глава отидоха Томислав Дончев и Десислава Атанасова. Габровски обяви пред президента, че започва консултации за кабинет и описа кризите, в които по думите му се намира страната ни.

Държавният глава проведе разговори за съставяне на редовен кабинет с всички парламентарно представени формации. Консултациите започнаха на 26 октомври с ГЕРБ-СДС, след това Радев се срещна с „Продължаваме Промяната“, ДПС, „Възраждане“, „БСП за България“, „Демократична България“ и „Български възход“.

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. Първоначално работи като лекар в Неврореанимацията на УМБАЛ „Царица Йоанна“. В Клиниката по неврохирургия на болница „Пирогов“ е от 1997 година. През 2005 година д-р Габровски защитава дисертация на тема „Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика“. От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология. От 2008 година е „Доцент“ по неврохирургия. През 2010 година е избран за Заместник председател на Българско дружество по неврохирургия.

През 2011 година е избран за Началник на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница „Пирогов“. От началото на 2011 година це избран за Национален консултант по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.
През 2014 година е избран за „Професор“ по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на Университетска болница „Пирогов“.

Проф. Николай Габровски е специализирал многократно във Франция, Белгия, Германия.

Според анализаторите това е просто бомба и няма да се стигне до съставянето на кабинет, а ГЕРБ хвърля „курбан“ именитият лекар, за да не „цапа“ политическите си лица.

Още за Политическата криза


loading...