Номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков постави съдебната реформа и текущото приемане на промените в НПК и Закона за съдебната власт като условие за съставянето на правителство, съобщи БНТ. Денков изрази разочарование от гласуваното вчера от правната комисия като заяви, че са „осакатени текстове“.

„Ако отново започнем да подменяме текстовете и да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска правосъдна реформа, не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Аз разбрах вчера следобед за случилото се в правна комисия, така че, дайте ни малко време да видим какво се случва и от другата страна“, каза той.

По думите му са в момента се виждат опити от всякакви страни да може да се блокира правителството.

„Мисля, че е ясно, че има причини за това. Разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години. Залогът е голям и това, което каза г-н Петков е достатъчно ясно. Да видим какво ще каже Радостин Василев днес. Това, което ние разбрахме е, че той се е похвалил лично, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които всъщност това ги интересува. Ще се опитам да минем доколкото е възможно спокойно през тези препятствия. Мисля, че и Габриел има желание да има краен резултат, но няма да е лесно“.

Още по темата:
ДПС: Всеки записва всеки. Предлагаме да се свика Велико народно събраниеНа извънреден брифинг в парамента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира политическата криза в ст…May 26 2023skafeto.com

Бойко Борисов: Записите на депутати няма да повлияят на съставянето на кабинетЗаписите на депутати няма да повлияят на съставянето на кабинет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Бо…May 26 2023skafeto.com


loading...