Николай Радулов полицейски ескорт

След случая „Милен Цветков“ има ли някой учуден? Хората вече свикнаха сякаш полицейските структури да се по-близки до криминалния свят отколкото с тях. Това заяви експертът по сигурност Николай Радулов, който коментира в студиото на Нова телевизия разкритията, че всъщност шофьорът с поршето, който уби с висока скорост френски гражданин и рани тежко съпругата му на Околовръстното шосе в София, е бил ескортиран от полицейски патрул, който обаче нито го е спрял, нито е реагирал според правомощията си и при инцидента.

Има доклади достатъчно и при настоящия, и при бившия министър на вътрешните работи, те са и в ръцете на синдикатите, които доклади констатират не само изключително лош кадрови подбор в службите.

Според Радулов неведнъж този патрул е изпълнявал подобна функция – да ескортира подобни хора с финансови възможности, но поведение прекрачващо границата на закона. Въпросът е обаче дали има създадени трайни отношения.

Явно този шофьор е бил видимо пиян, а колата му е като убиец с 200 км/ч. Обяснението на сегашния главен секретар, че е изпратена някаква полицайка да го успокои, е безкрайно глупаво. Най-малкото това би трябвало да са специалисти от Института по психология на МВР.

Има връзка между престъпния свят и някои полицаи, според Радулов: „Не бих се учудил да има подобна свързаност в МВР – може и да са няколко групи от недобросъвестни полицаи“.

Според него тези групи едва ли обаче са включени в някаква мрежа.

Всяко едно разследване на тези връзки обаче е изключително зависимо от прокуратурата, обясни Радулов и посочи: „Ключът е в прокуратурата, тя командва цялото разследване, а за половината от случаите тя не желае да ги разследва, следва си някаква своя вътрешна логика“.

По думите му корупция има не само в МВР и намекна, че прокуратурата съучаства в корупцията.

Във връзка с вчерашния инцидент в „Арсенал“, при който загинаха работници, Радулов заяви, че не бива да се вади веднага руската карта, въпреки че това са заводи, които работят под руски лиценз. Всички знаем как протичат сутрешните инструктажи за безопасност. В тези заводи и най-малката грешки може да доведе до взривяване, пожар и смърт.

Вижте още:
Вижте полицайката Любка Гечева, проверявана за чадър над убиеца с ПоршетоЛюбка Гечева, полицайката, която е проверявана, че е подпомогнала убиеца с „Порше“-то Димитър Любено…Oct 4 2022skafeto.com

Както при Семерджиев – „неестествена близост“ между полицайка и убиеца с поршетоСвидетели на катастрофата на Околовръстното на София, при която загина френски гражданин, твърдят, ч…Sep 27 2022skafeto.com

Скандал! Прокуратурата забрани да се задържат полицаите от убийството на ОколовръстнотоПолицаите, за които бе обявено, че са замесени в катастрофата със загинал французин на Околовръстнот…Oct 4 2022skafeto.com

Изродът от Околовръстното след убийството: Какво ви пука за французин?Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави за постоянно в ареста Димит…Sep 27 2022skafeto.com


loading...