Никола Минчев

След провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност председателят на Народното събрание Никола Минчев се е почувствал зле. Той веднага е направил тест, който е бил положителен за Covid-19, съобщават от пресцентъра на парламента.

През следващите дни Никола Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Според заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г. на здравния министър обаче всички контактни на шефа на парламента подлежат на карантина за срок от 10 дни, считано от последния контакт с потвърдения случай. Това означава, че всички присъстващи на Консултативния съвет по национална сигурност, чието заседание продължи близо 6 часа, би трябвало да бъдат карантинирани в домовете си с предписание на директора на Столичната регионална здравна инспекция, пише Дир.бг.

На заседанието на КСНС вчера присъстваха президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, вътрешният министър Бойко Рашков, военният министър Стефан Янев, зам. външният министър Ирена Димитрова (която замества министър Теодора Генчовска, която бе приета във ВМА с коронавирусна инфекция преди дни – бел.ред), Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Мустафа Карадайъ – ДПС, Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, Христо Иванов от „Демократична България“, Костадин Костадинов от „Възраждане“, председателите на ДАНС и ДАР Пламен Тончев и Антоан Гечев, както и посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов.

Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров пък не се появил на „Дондуков“ 2, тъй като по неофициална информация е с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов също написа в профила си във Фейсбук, че всички присъствали на заседанието подлежат на задължителна карантина.

Още от България


loading...