Нинова Безапелационно нинова изгони медиите

Безапелационно, БСП расте! Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори задочно на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, който в изборната нощ обяви, че ГЕРБ безапелационно е първа политическа сила.

Нинова направи този коментар на първата си пресконференция, която даде след първия тур местните избори.

„Борисов, колко да е безапелационна победата на ГЕРБ след като в бастиони на партията си трета политическа сила и отиваш на балотаж в София?! Първо, безапелационна победа не се обявява с гняв, зачервено от яд лице, сипене на обиди срещу опонента, разделение на хората и посочване на лоши и добри“, каза Корнелия Нинова. „Тази победа се обявява с усмивка, а не с нерви, жлъч и омраза“, продължи да коментира изказването на Борисов Нинова.

„Второ, колко да е безапелационна тази победа, в която от 21 области, печелиш 9. Два пъти и отгоре си надолу! Колко безапелационна е тази победа – в някои от областите, които са ти били бастиони, си трета политическа сила, Борисов? Даже на балотаж не отиваш! Като Ямбол например. Къде е безапелационната победа? Отиваш в София на балотаж, което не се е случвало от 14 години. София е не бастион на ГЕРБ, а бастион на n-степен. Губиш общински съветници в цялата страна, в крепости на ГЕРБ!“, подчерта Нинова.

„Губиш в Бургас, емблемата ти на управление и на добрия ти кмет – 5 съветника. БСП увеличава с двама“, продължи да изброява Нинова. И посочи, че ГЕРБ губи съветници във Варна, Русе и Благоевград. „Кое му е безапелационното на победата ти?! Безапелационно тези избори доказаха, че ГЕРБ са в тенденция да намаляват подкрепата си в България. Безапелационно БСП расте! Да, трудно е. Да, не е изведнъж, не е революционно“, завърши коментара си на думите на Борисов лидерът на БСП.

Цялата държавна машина бе изправена срещу кандидатите ни, каза в началото на пресконференцията лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Чу се, че сме се скрили и не коментираме резултатите. Ние никога не се крием. Изчакваме окончателните резултати и коментираме резултати, а не хипотези и предположения. За това се изправяме днес пред вас“, коментира в началото на пресконференцията Нинова.

„Поздравявам всички българи, гласували на тези избори и проявили своята гражданска активност. Благодаря на всички наши кандидати, общинските, областните структури, депутатите в българския и Европейския парламент, на Националния съвет, които се включиха в тази кампания, за да е тя силната, положителна и усмихната. Вие предложихте реални решения на хората“, подчерта Нинова на пресконференцията в централата на БСП.

Тя поздрави партията, че е устояла на натиска, компроматната война и на заплахите.“И в тези избори цялата държавна машина беше изправена срещу вас. Бяхте подложени на заплахи, стигна се до това – да конфискуват баници като веществени доказателства, да пишат, че семействата са ви напуснали, че децата ви са се отказали от вас. Благодаря ви, че не се поддадохте на всичко това и продължихте. Благодари ви на всички вас. Страхотен национален отбор сме. Вярвам, че той ще се запази и след тези избори“, допълни лидерът на БСП.

Нинова обяви, че левицата печели на първи тур 34 общини, а в 56 общини и 16 района в София, Пловдив и Варна е на балотаж. Тя подчерта, че левицата отива на балотаж в 12 области.

„БСП увеличава своите гласове с около 100 000 гласа спрямо предните местни избори. Запазваме червените си общини досега. Имаме намаление с две трети на общините, в които не сме имали общински съветници“, каза Нинова.

Тя добави, че БСП се завръща със сериозно присъствие в местната власт и затвърждава тенденцията от последните 3 години – спечелени президентски избори, удвоени депутати в Народното събрание и единствената партия с увеличен брой евродепутати, сега увеличена подкрепа за кметове и общински съветници от БСП.

Като изключително сериозен проблем на тези избори Корнелия Нинова посочи огромния брой невалидни бюлетини. „На тези избори те са около 15%, това са 400 000 гласа. Решението на този въпрос е машинното гласуване и БСП отново ще го предложи“, посочи Нинова.

Корнелия Нинова изтъкна, че емблемата на тези избори е корпоративният вот, натискът и купуването на гласове. Тя се позова на изказвания на гражданите по една от телевизиите: „На единия беше зададен въпрос: Защо взехте 20 лв.?, а той каза: „Защото съм гладен и искам да ям“. Бедността! Вторият на същия въпрос каза: „Защото ни е страх от всичко. В най-бедната част от България, Северозапада, ни е страх от всичко“. Това е голямото предизвикателство пред всички нас : бедност, страх и репресии. Срещу това трябва да се борим в България.“

Нинова призова към обединение за решаване на този проблем „Обръщам се към всички – тези избори ще минат, ще дойдат други – дайте да се съберем и да решим този огромен проблем – свободен народ, без страх свободно да избира водачите си“, заяви тя.

Думата взе и депутатът Георги Свиленски.

„В София г-жа Фандъкова има около 120 000 гласа, около 4 – 5% вот в ромските секции – вот корпоративен, вот купен, вот от страх“, каза на брифинга Георги Свиленски. И подчерта, че в ромска секция в община „Слатина“ 370 гласа има Фандъкова, но само 11 листата на ГЕРБ.

Свиленски посочи подобни примери и от други ромски секции.

„Така г-жа Фандъкова печели с 8% повече от г-жа Манолова“, каза той.

„Само в честен мач можеш да говориш за безапелационна победа“, бе неговият извод.

Лидерът на БСП обясни, че най-големият успех на партията ще бъде, ако хората отидат да гласуват без да ги е страх, че ще им запалят колата и ще им вземат супата.

Тя се обърна към всички граждани : „Предстоят много балотажи. Обединявайте се. Не позволявайте да ви настройват и насъскват един срещу друг. Имаме обща цел – промяна на статуквото. Тази промяна започна в неделя. Нека я направим окончателно на 3 ноември. На добър час на всички кандидати“, завърши Корнелия Нинова.Борисов към софиянци: Наистина ли искате кукувиците от БСП и г-жа Костинбродска афера?Искам да благодаря на всички избиратели, които днес ни подкрепиха. Това заяви след днешните местни и…Oct 27 2019skafeto.com

loading...