нинова доброволец

Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази обещанието си и влезе доброволец в COVID отделението на бившата Окръжна болница в София. Тази седмица тя е сутрешна смяна и работи като санитар, съобщава Сега.

„Другата седмица може и да съм втора смяна. Има и нощни дежурства“, разказа тя. По думите отделението е пълно с пациенти – едни се изписват, но на тяхно място веднага биват приети други.

„В момента, в който се изписват хора, влизат други. Има добра организация на работата. Самата аз извършвам санитарни дейности, тъй като нямам медицинско образование“, продължи Нинова, която преди няколко седмици също се зарази с коронавирус и бе приета във ВМА. По-късно бе изписана, а известно време се лекува и вкъщи.

„Мие се, дезинфенкцира се – коридори, стаи. Носи се храна, изнасят се чувалите с токсичния отпадък. Обличат се, събличат се пациенти, сменя се болнично бельо“, обясни какво прави на новата си работа Нинова. Тя ходела до склада за лекарства, качвала ги до отделението с количка и пр. „Различно е, трябва да се види, преживее, за да се разбере“, смята тя.

Нинова каза, че не е искала да се разбира къде е станала доброволец, но въпреки това информацията е изляза, тъй като въпреки предпазния костюм и маски, пациентите в Окръжна болница са я разпознали.

Освен Корнелия Нинова доброволци в болници и училища станаха над 30 народни представители от левицата.

Виж още:Нинова проговори за К-19: Изкарах го по тежкия начин, задушавах се, не можех да държа нищоКорнелия Нинова се включва в групата от депутати на „БСП за България“, които ще излязат на първа лин…Nov 22 2020skafeto.com

Нинова предлага конкретно решение на проблема с лекарстватаОтворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната …Nov 14 2020skafeto.com

loading...