Нинова Безапелационно нинова изгони медиите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова косвено изгони представителите на медиите от киносалона в централата на „Позитано“ 20 по време на пленума. Въпреки че дневният ред от дни е известен на журналистите, те не бяха допуснати в залата дори, за да чуят доклада на ръководството за резултатите от местните избори.

Бившият говорител на парламентарната група на червените Атанас Мерджанов изрично направи предложение те да бъдат допуснати вътре, но то не беше гласувано. А по партийната телевизия на Столетницата – БСТВ, вместо пряко излъчване на пленума, върви бодряческа музика, в тон с доклада на дясната ръка на Нинова Кирил Добрев.

Добрев обявил пред членовете на Националния съвет, че БСП се доказала като единствената алтернатива, но признал, че на места структурите се били пуснали по течението, а всеки опит да бъдат вкарани „в ред“, се възприемал като „вмешателство отгоре“.

Слави срещу Корнелия: Грозно лъже, че е върнала парите от субсидията!„Партиите пак получиха милиони левове от нашите пари, защото две седмици не стигнаха за обнародване …Jul 24 2019skafeto.com

По повод разгромяващия доклад на опозицията в партията, внесен от 50 членове на пленума в петък, който вместо успех на изборите, констатира свиване и капсулиране на представителството на социалистите в местната власт, Добрев обявил, че оставили всички организации сами да се ръководят от националната платформа „Визия за България“. И казал, че нито един кандидат, поискал съдействие от „Позитано“ 20, е бил подкрепен. В същото време обаче отправил остра критика срещу местните структури.

Иначе единствените числа, които заместникът на Нинова представил пред пленума, било за похарченото за медийната кампания. Според присъстващи висши социалисти на заседанието, Добрев е пренаписал части от доклада си след внесения алтернативен прочит за случващото се в левицата от опозицията в нея. И признал тежката загуба – и от организационен, и от изборен аспект във Варна и Сандански.

А гласът за БСП отишъл при протестния вот и модерно мислещите. „Сериозният процент, който ни подкрепя на национални избори, не ни подкрепя на местни заради лошия образ на местните структури“, обявил Добрев, с което предизвикал остра реакция от голяма част от присъстващите на заседанието.

Социализъм: Корнелия пръсна 110 бона за сина сиЕдинственият наследник на социалистическата лидерка Корнелия Нинова, Рафаил е изкарал макар и със за…Aug 22 2019skafeto.com

Преди влизането си в централата, лидерът на ПЕС Сергей Станишев коментира: „Трябва да се види дали има желание за осмисляне на грешките и за промяна, която да помогне да се спечелят следващите избори, коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на форума. Големият въпрос е защо БСП губи избори трета поредна година. Ако сега пак да заметем нещата под килима, не ни очаква добра перспектива за следващите парламентарни избори“.

„БСП оцеля в прехода, защото се социалдемократизира, стана модерна и приемлива за българите, а сега губи основни свои характеристики в резултат на политиката на ръководството, допълни Станишев.

Алтернативния доклад пред членовете на НС представя бившият зам.-здравен министър Емил Райнов, който е сред подписалите го.
Кога точно ще се скарат Мая и Корнелия? Малко след изборите или непосредствено преди тях?„Мая и Корнелия в студена война“ е коментар на проф. Драгомир Драганов в сайта retro.bg. Публикуваме…Oct 23 2019skafeto.com

loading...