БСП Долни чифлик Нинова лекарствата

Отворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа. Това написа във Фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите и така ще се решат три въпроса:
– Медицински
– Психологически.
– Социално-икономически.

Това решение даде във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова. Лидерът на левицата обясни, че в медицински аспект всеки ще има достъп до необходимото му лекарство, а в психологически ще се избегне паниката и презапасяването. В социално-икономически аспект ще се предотврати евентуално покачване на цените, поради повишеното търсене.

Такова поскъпване ще бъде непосилно за джоба на хиляди българи. И не на последно място, ще се избегне евентуална спекула с липсващи лекарства., подчерта Корнелия Нинова.

Тя припомни на управляващите, че съгласно закона за държавните резерви и военновременните запаси лекарствата са стока, която задължително трябва да се съхранява в резерва и са „предназначени за задоволяване потребностите на населението при кризисна ситуация“.

Припомняме, че вчера здравният министър бе на инспекция по аптеките, за да провери дали има недостиг на лекарства. Той увери, че липса няма.

Причината за проверката е, че във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, в която се твърди, че в аптеките има сериозен недостиг на определени лекарства.

Не закъсня и реакцията на премиера Бойко Борисов, който вчера при посещение в Пловдив изрази своята позиция с думите : „Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, има презапасяване“.

Припомняме, че на 11 ноември, здравният министър заяви, че българските граждани, водени от нерационални решения и от страх, изкупуват масово лекарствата, които са на пазара с твърденията, че лекуват коронавирус.

 

Вижте още:

loading...