нинова бсп радев вето на закона за оръжията за Украйна

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Президентът на Украйна Володимир Зеленски спечели от посещението си в София, а България загуби. Българският президент бе унизен, а българското правителство каза хоп преди да е скочило. Това мнение изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БиТиВи относно посещението на украинския държавен глава у нас.

В аргументите на думите си, че кабинетът е казал хоп преди да е скочил, Нинова възропта срещу решението за продажба на реактори от АЕЦ „Белене“. Тя изтъкна, че има двойни стандарти щом реакторите могат да бъдат използвани в Украйна, а не в България.

Нинова продължи критиките си спрямо държавния глава, като добави, че видяла Радев различен, не излъчващ достойнство и гледал притеснен в листчета. Президентът Радев няма една позиция по Украйна, а две – едната като ястреб на войната, а пред международните партньори като гълъб на мира. БСП е против противопоставянето на помощ на Украйна. Светът има нужда от мир, а войната измори и съсипа всички, каза Нинова.

Тя уточни, че по време на правителството на Кирил Петков БСП е била гарант, че няма да се изнасят оръжия за Украйна и в крайна сметка социалистите не го направили. След като падна правителството, се отприщи политическата вакханалия за Украйна, посочи Нинова.

„Зеленски поиска всичко без самолети. С какво впечатление оставаме? Ще дадем всичко, което е поискал ли?“, запита тя.

Нинова се надява Русия да не нападне страна-членка на НАТО, каквато е и България, защото това вече ще означава Световна война.