корнелия нинова манолова

Корнелия Нинова може да почерпи, защото отстрани много фино Мая Манолова като евентуален конкурент за кандидат за председател на БСП догодина. Това заяви пред БНТ журналистът Кристина Кръстева по повод резултатите от местните избори, пише news.bg.

След цялото говорене на Манолова, че тя не е нито лява, нито дясна, тя загуби политическия си облик и вече не може да се кандидатира за председател, категорична бе тя.

Най-големият успех на Нинова в личен план е, че се бетонира като лидер на БСП, съгласи се и журналистът Валерия Велева.

Според нея исканията за оставка на Корнелия Нинова са безпочвени, тъй като тя няма конкуренция в партията и след погрешния ход на Манолова няма друга фигура, която да излезе напред като нейна алтернатива.

Велева изрази мнение, че ако бившият омбудсман направи своя партия, това ще бъде голяма грешка. Това е нейно право, но българската история е показала, че правенето на ерзац партии никога не води до добър резултат, поясни тя и даде пример с Георги Първанов и АБВ.

Според двете журналистки Манолова може да се подлъже от създалата се зад нея гражданска енергия. Те обаче са скептични, че тази разнородна енергия може да бъде впрегната така, че да се получи фокусиран политически субект.

Кръстева бе категорична, че Манолова е допуснала грешка, кандидатирайки се за местните избори. Според нея тя е трябвало да изчака президентските, тъй като вече тя няма да може да се кандидатира и за тях.

Политическата кариера на Манолова свърши, прогнозира Велева.

Тя обърна внимание и на продължаващия разлом вдясно и размяната на остри реплики между СДС и „Демократична България“.

„В България за десния вот явно няма да се разберат – десните избиратели ще бъдат премятани като футболна топка от едното в другото игрище. Обяснявам си го със сразените отношения между лидерите и лидероманията“, заяви Велева.

Относно постигнатия от ДПС резултат на изборите тя заяви, че те са разширили територията си и са се утвърдили като трета политическа сила в страната. Те са един от стабилизиращите фактори на това управление, убедена е Велева.

От своя страна Кръстева посочи, че новата линия за предстоящия политически сезон ще бъде по-категоричната опозиционност на ДПС, припомняйки критиките на Мустафа Карадайъ към ГЕРБ веднага след изборите.

Запитани какъв политически сезон очаква „Обединените патриоти“, Велева заяви, че прегръдката им с ГЕРБ се е оказала непечеливш фактор за тях и посочи, че те вече трябва да мислят за парламентарните избори.

Оттук нататък няма „Обединени патриоти“, заключи тя, а Кръстева я допълни, припомняйки думите на премиера Бойко Борисов, че се оглежда за нови партньори.

Още:

Георги Лозанов: Медийните кампании са неефективни, затова се плаща на избирателяКампаниите през медиите не дават резултат, затова се плаща директно на избирателя. Медийната кампани…Nov 6 2019skafeto.com

Кънчо Стойчев: ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са моралният губещ в играта. Видяхме ед…Nov 6 2019skafeto.com

Проф. Константинов: Размина се без циркове на местните избори„По всеобщата оценка организацията на местните избори беше много добра“, заяви пред БНТ професор Мих…Nov 5 2019skafeto.com


loading...