Нинова служебния кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се изказа много остро срещу възможността членове на БСП да влязат в служебния кабинет на Румен Радев и де факто им забрани да го правят, предава Сега.

В четвъртък вечерта тя написа във „Фейсбук“ по повод медийни публикации: „Фалшива новина е, че БСП е дала министри за служебен кабинет. В публичното пространство се тиражират фалшиви новини, че БСП е дала съгласие Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев да бъдат служебни министри. В БСП решения за участие в правителство се вземат единствено от Националния съвет, чиито членове са 185 души от цялата страна. Не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от БСП“.

В сряда, при процедурата на предоставяне и връщане на правителствения мандат, се състоя интересен диалог по темата между нея и президента. Румен Радев заяви, че смята да покани експерти от левицата в служебния кабинет. Дори припомни, че е канил такива експерти в назначеното от него правителство през 2017 г. Нинова му благодари, но уточни, че е добре да знае имената предварително, защото само Националният съвет можел да даде разрешение. Радев отговори положително. Всичко това, ако стане наистина факт, означава, че партийният форум трябва да заседава този уикенд, защото служебният кабинет ще бъде назначен другата седмица. Към момента обаче Национален съвет не е свикан.

От изброените от Нинова имена единствено Деница Златева участваше в предишния кабинет на Радев. Тя наистина се спряга усилено и сега.

Виж още:Жокерът на Радев: „Ще бъде мъж“! Трима кандидати за служебен премиерОчаква се президентът Румен Радев да разпусне парламента на 11 май и да назначи служебно правителств…May 7 2021skafeto.com


loading...