Нинова оставка

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Рано или късно истината излиза наяве. Вчера служебният министър на икономиката Стоянов потвърди – по времето на Нинова няма данни да е изнасяно оръжие за Украйна и не са правени преводи от Кинтекс за офшорки в Дубай.“

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава Епицентър.

„А сега какво следва? Всички, които твърдяхте обратното, сте лъгали и отивате на съд. Досега заведох четири дела. Сега ще има още. Ще ви осъдя и ще има справедливост!

1. Докато бях министър се организира мощна, платена, манипулативна кампания срещу мен и БСП, че изнасяме оръжие за Украйна и взимаме комисионни. Лъгаха ви с една едничка цел: да сринат БСП и да компрометират мен, началника на кабинета Калоян Методиев и екипа ми в министерството. Е, сега си признаха – не сме изнасяли оръжие нито през посредници, нито през офшорки. И това се дължи на БСП и на парламентарната ни група, която спря решението, внесено от ГЕРБ, ДБ и ПП за износ на оръжие за Украйна.

2. Служебният министър Стоянов призна, че превод от Кинтекс към Дубай по мое време не е правен, и че това е станало при служебния кабинет, когато той самият вече е бил министър. Истината е, че този договор с фирма в Дубай е подписан през 2015г. През времето преди да стана министър и след мен са правени преводи там. По времето, когато аз съм министър – нито един. А сега какво следва? Има думата ДАНС. Радвам се, че истината излезе наяве, остава и някой да си понесе отговорността. Така е справедливо!“, заявява лидерът на БСП.

Още от България


loading...