Нинова брифинг пресконференция избор на нов председател на БСП
Източник: БСП

Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. „Затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори – ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове-крепости и ерозира в местната власт“, подчерта Нинова.

„Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу нас беше държавната машина. МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен.

Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям. ГЕРБ развихриха компроматна война срещу вас и вашите семейства. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години.

Въпреки това вие запазихте спокойствие и направихте една позитивна и усмихната кампания. До мен най-близо стоят четиримата кметове на областни центрове. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП“, каза Нинова.

Соцшефката пожела „на добър час на Мая, каквото и да реши да прави“.

„Все по-трудно става да се проследява логическа нишка в разсъжденията на премиера, особено, когато започне да отрича сам себе си“, коментира Нинова. И посъветва Борисов „да не забравя откъде е тръгнал – той самият спечели София като независим кандидат, а в изборната нощ се изказа против тази политическа формула.“, заключи червената лидерка.
Официално от ЦИК: ГЕРБ печели балотажите в 9 областни града, БСП – в 3Резултатите от балотажите в страната при 100% обработени протоколи от изборните секции показват, че …Nov 4 2019skafeto.com

loading...