По време на предстоящия автомобилен салон в София, който ще отвори врати на 12 октомври, у нас ще бъде представена една нова автомобилна марка. Става дума за автомобили с емблемата DR, които не са познати у нас. Компанията е италианска, със седалище Макия д’Изерния, която започва да продава собствената си продукция по много странен начин, пише Радослав Славчев за сайтът Факти.бг. Това се случва преди десет години. Тогава бизнесменът Масимо Ди Росио решава да продава своите автомобили в… супермаркетите.

Този маркетингов ход, който е направен поради липсата на дилърства, се оказва особено успешен, защото италианците много бързо се запознават с продукцията, виждайки автомобилите всеки ден, когато отиват до супермаркета на пазар. Постепенно нещата потръгват и марката DR започва да изгражда своя дилърска мрежа.

Това става благодарение на Енрико Романо – бивш администратор в Jaguar Italia и бивш консултант във Ferrari. Именно негова е заслугата днес компанията да има над 200 дилърски центъра в Италия.

Нова автомобилна марка стъпва на българския пазар

Сега, марката започва да се предлага и у нас, като вносител ще е „Автомотор корпорация“

Автомобилите, които ще се продават у нас са типични кросоувъри, като са обозначени с индексите DR3 (в производство от 2018-а), DR4 (в производство от 2017-а), DR5 Evo (в производство от 2016-а) и DR6 (в производство от 2017-а). В гамата на DR3 има и изцяло електрическа модификация, която все още е концептуална, но ще бъде представена на салона в София.

„De Tomaso“ се завръща с един от най-красивите автомобилиПрез последните години хиперавтомобилите се концентрираха изцяло върху динамиката и максимално възмо…Jul 15 2019skafeto.com

Този електромобил, който се очаква съвсем скоро да стане сериен, се оборудва с електромотор с мощност 122 конски сили. Електрическият двигател се захранва от йон-литиев акумулаторен блок, който е с капацитет 54.3 киловатчаса. Автономният пробег по стандарта NEDC е 401 километра, което всъщност е един доста добър показател. Максималната скорост е 151 км/ч.

Нова автомобилна марка стъпва на българския пазар

Стандартният DR3 пък разполага с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 106 конски сили. Дължината на колата е 4.2 метра. DR4 е дълъг 4.32 метра и има мотор с обем 1.6 литра и с мощност 114 к.с. На модела DR5 Evo също се монтира 1.6-литров бензинов мотор, но мощността е малко по-голяма – 126 к.с. Флагманът DR6 е с дължина 4.5 метра и разполага с 1.5-литров турбомотор с мощност 150 конски сили.

Нова автомобилна марка стъпва на българския пазар

Всички автомобили са кросоувъри, произвеждат се в Италия с възли и агрегати от китайските компании Cherry и JAC Motors, както и с компоненти, производство на Bosch, Magneti Marelli и Michelin. Двигателите са австрийска разработка на инженерната компания AVL (Anstalt für Verbrennungskraftmaschinen List), бензинови са, а газовите уредби са италиански – производство на небезизвестната марка BRC.

Toyota Prius ще опитомява енергията на слънцетоToyota стартира изпитания на нова модификация на своя хибрид Prius. Автомобилът е покрита със слънче…Jul 16 2019skafeto.com

Нова автомобилна марка стъпва на българския пазар

Цени, сервиз и заводско АГУ на автомобили DR

Най-любопитното, което пряко касае нашия пазар на автомобили, е именно това, че колите се предлагат с фабрична газова уредба и са сертифицирани по всички европейски еко норми и закони. Кросоувърите са само с предно предаване, а фабриката в Макия д’Изерния произвежда по 100 автомобила на ден и има над 100 сервизни центъра в Италия. У нас автомобилите ще бъдат сервизирани от „Автомотор“, които разполагат с една от най-големите сервизни мрежи в България.

VW създаде бюджетен електромобил (СНИМКИ)VW e-Lavida седанът беше демонстриран като прототип през пролетта, а сега предстои директно навлизан…Sep 1 2019skafeto.com

Цените на кросоувърите с марка DR у нас ще са в диапазона 29 000 – 39 000 лв. По-конкретно те ще се предлагат на цени, както следва: DR3 от 29 290 лв с ДДС, DR4 от 33 390 лв с ДДС, DR6 от 39 390 лв. с ДДС. Търговската концепция на DR е да предлага автомобили „Full optional“, т.е. в цената която вижда клиентът вече са калкулирани опциите, а те, в случая, никак не са малко.
Какво да гледаме при купуване на кола втора ръка в БългарияМоже би смятате, че е добра идея да си купим употребявана кола в България, а всъщност това не е дале…Nov 17 2019skafeto.com

loading...