новия футболен сезон

Още от първия кръг на новия футболен сезон ще има публика по стадионите. Това бе решено днес след разпореждане на премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването доц. Костадин Ангелов, предава Дир.бг.

В рамките на два дни феновете на двата най-популярни клуба у нас – Левски и ЦСКА, пуснаха декларации с призив за отваряне на стадионите, което веднага даде своя резултат.

Първоначално бе съобщено, че вероятно стадионите ще се отворят след среща между феновете и представители на министерството и БФС. Само няколко часа по-късно обаче стана ясно, че още от петък (07.08), по стадионите у нас ще има фенове.

Сезонът в родния елит пък се открива с дерби между ЦСКА и новака 1948, което ще се състои в петък на националния стадион „Васил Левски“.

Ето съобщението, което от Министерството на спорта разпространиха до медиите:

„По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването доц. Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).“

Виж още:Новият здравен министър: Спазвайте мерките срещу К-19, иначе ще ви лекува… гинекологМерките срещу разпространението на коронавируса в България са напълно достатъчни и няма да бъдат раз…Aug 4 2020skafeto.com

loading...