Новогодишният концерт „Сцена под звездите“, който традиционно се провежда на 31 декември на площад „Княз Александър I Батенберг“ тази година няма да се състои.

Зам.-кметът по култура Мирослав Боршош предлага в доклад до Столичния общински съвет /СОС/, средствата, определени за концерта – 140 000 лв., да бъдат пренасочени към поставяне на коледна украса в града. Докладът, публикуван на интернет сайта на СОС, предстои да бъде разгледан на утрешното заседание на съвета.

Вносителят Мирослав Боршош припомня, че на 18 март тази година СОС е приел Календара на културните събития за 2021 г. В Раздел „Събития на Столична община“ са утвърдени 150 000 лв. за Новогодишен концерт „Сцена под звездите“, който традиционно се провежда на 31 декември на площад „Княз Александър I Батенберг“. Предвид тежката епидемична ситуация в София и страната, планираният концерт няма да се състои, се посочва в доклада.

„Въпреки че празненствата тази година минават под знака на пандемията от коронавирус, всички ние чувстваме радостта от Коледа и се подготвяме за празничните дни. В тази връзка предлагам част от средствата, предвидени за концерта (140 000 лв.), да се изразходват за коледна украса, като за целта се поставят коледни светлинни инсталации на знакови места в столицата“, посочва Мирослав Боршош в мотивите към доклада.


loading...