да се намали ДДС горанов дълг финансиране от Международния валутен фонд

Министерството на финансите пое нов дълг за 200 милиона лева чрез емисия от 5-годишни облигации. Среднопретеглената доходност е минус 0,11 на сто. За първи път се постига отрицателна доходност при 5-годишни облигации, предаде БНР.

Това е много благоприятно за държавата, като експертите не изключват скоро да има още дългови емисии, с които да се рефинансират стари задължения.

Това е първата дългова емисия за годината, която обикновено се счита и за тестова за пазара.

В бюджета е записано, че новият дълг за годината може да достигне 2 милиарда и 200 милиона лева, като не е изключено и излизане на външните пазари.

Бюджет 2020 е планиран с балансирано салдо, но прогнозните данни за 2019-а са хазната да е на минус от повече от един милиард и 100 милиона лева.

Виж още:Министър Горанов: България е с висок рейтинг, ама го разбират образованите, Радев вреди на странатаПрезидентът Румен Радев вреди на страната, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ финансовият мини…Dec 12 2019skafeto.com

Горанов: Българинът е враг на държаватаСлед 30 години преход, българинът не се научи на солидарност и гледа на държавата като на чуждо тяло…Nov 16 2019skafeto.com

loading...