Нощният транспорт в София Столичния общински съвет

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Председателят на комисията по „Транспорт и пътна безопасност“ към Столичната община Карлос Контрера подаде оставка. Това съобщава той в профила си във фейсбук. Оставката си обосновава със силно влошените отношения между ВМРО и ГЕРБ в столичния общински съвет, като в последно време ГЕРБ гласували „дивотиите“ на Борис Бонев и „Демократична България“.

В поста си Карлос Контрера признава, че в първите три години от мандата са работили нелошо със съветниците от ГЕРБ и са сформирали мнозинство за взимане на решения. „Очевидно е и пакетирането на новото мнозинство от сега за следващия мандат – ГЕРБ, ДБ, ПП и Спаси София. Започнаха да се подреждат още от сега“, явно обиден пише войводата и заявява, че ВМРО няма да стои като гръмоотвод в тази ситуация. „Пиша това без лоши чувства, в крайна сметка направеното за тези близо четири години не е никак малко, особено в транспорта.“

Конкретната причина да подаде оставка, е предложението за връщане на нощния транспорт в столицата и въвеждането на единен стандарт за обозначаване на линиите на обществения градски транспорт, което според Контрера е заложена страшна бомба в транспорта за следващите месеци, тъй като и ще предизвика хаос.

„Подадената днес оставка е плод на загубеното доверие между ВМРО и ГЕРБ. Никога не сме бягали от отговорност за града, от непопулярните решения, но не на всяка цена. Няма как ВМРО да стои като гръмоотвод до ГЕРБ в тази ситуация.

Има и друга вероятна причина за подаване на оставка от страна на дългогодишния съветник на ВМРО и това са предстоящите местни избори, на които се говори, че именно той ще бъде кандидатът на войводите за кметския стол в София.