Областният управител на Шумен

Областният управител на Шумен Валентин Александров е катастрофирал на 6 ноември, но информацията за инцидента не бе съобщена в официалния бюлетин на МВР, съобщи радио Шумен.

Катастрофата е станала около 18.30 часа в събота на главния път Силистра – Шумен – Ямбол, потвърдиха от полицията в областния град след настояване на медиите. Униформените са установили, че водач на лек автомобил „Киа“ с шуменска регистрация се движил от Шумен към Велики Преслав. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се ударил в мантинелата.

В произшествието няма други участници. Екип на ЦСМП не е насочван на място, тъй като не е имало пострадали. Водачът е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, издаден му е талон за химическо изследване. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози – пробата му е отрицателна.

Пътните полицаи са съставили акт за административни нарушения. От полицията изрично уточниха, че произшествието не е било със служебен автомобил, а водачът Валентин Александров не е бил в качеството си на длъжностно лице, което изпълнява служебни задължения.

Александров за втори път заема поста областен управител на Шумен. Той бе на същата позиция и за 3 месеца през 2017 г.

Преди това дълги години е работил в системата на МВР, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в областта.

Още от България


loading...