областни управители

Всички настоящи областни управители са освободени от длъжност. Това съобщи след края на първото редовно заседание на служебното правителство министърът на правосъдието Крум Зарков, предава Дир.бг.

Вчера областният управител на Благоевград Валери Сарандев, който е областен лидер на БСП и бивш зам.-кмет на Гоце Делчев, изпрати писмо до Министерския съвет, в което изрази желанието си да бъде освободен от длъжност.

„Смятам, че моят мандат като политически представител на БСП в управлението на област Благоевград изтече в момента на издаването на указа на президента Румен Радев за назначаване на служебно правителство. Аз не съм оторизиран от ръководството на партията си да я представлявам в едно ново управление със служебно правителство“, написа 60-годишният областен управител.

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев пък ще отговаря за организацията на предсрочните избори на 2 октомври.

Виж още:Гълъб Донев назначи 25 нови заместник-министри. Ето кои саНовата власт се развихри и още на втория ден от управлението премиерът назначи 25 нови заместник-мин…Aug 4 2022skafeto.com


loading...