наказателно начисляване

Октомврийските сметки за парно вече са достъпни онлайн на toplo.bg, в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти. Това съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София“, предава сайтът Защото.

Сравнителната информация за произведената и подадена топлинна енергия показва близо два пъти повече консумация през месец октомври 2021 г., в сравнение с този от предходната годината. Основен фактор за отчетената разлика е ранното стартиране на отоплителния сезон през тази година поради значително по-ниските температури за периода. По данни на НИМХ, отчетената средно месечната температура за октомври 2020 г. е била 12,6 градуса, докато през изминалия месец е отчетена 8,7 градуса или с 3,9, градуса по-студено.

Тази година застудяването започна още в началото на октомври и парното беше пуснато 19 дни по-рано в сравнение с 2020 г., когато отоплителния сезон стартира на 28 октомври. Повечето отопляеми дни през месеца и увеличението на цената на топлинната енергия с 20% от 1 юли тази година, оказват влияние върху месечните сметки, но въпреки това предварителният анализ показва, че 73 % от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За близо 17 % от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва около половин процент от сметките за месеца са на стойност над 300 лв.

За постигне по-висока ефективност и оптимизиране на разходите, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, експертите на „Топлофикация София“ припомнят препоръките за разумно управление на топлоенергията. Може да разгледате полезните съвети в YouTube канала на дружеството:

Подробна информация за индивидуалното потребление абонатите могат да видят на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на дружеството toplo.bg.

„За допълнителна информация и при възникнали въпроси може да се свържете с нас на страницата ни във Фейсбук и на телефон 0 700 11 111“, топълват от „Топлофикация София“.

Виж още:Експерти: Храните ще поскъпнат с до 10% до края на годинатаДо 10% ще поскъпнат храните до края на годината, съобщава БНР, позовавайки се на прогнози на експерт…Nov 3 2021skafeto.com

С още поне 10 ст. поскъпват горивата до края на годинатаГоривата ще поскъпнат с още около 10 стотинки до края на годината, съобщава БНР. Тенденцията в ръст…Oct 29 2021skafeto.com


loading...