глоба преброяване

В случай че гражданите не успеят да се свържат с преброител, те няма да бъдат глобени, а онлайн преброяването им остава валидно. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ), предава Монитор.

Анкетьорите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили онлайн – сините „закачалки“ по вратите или залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл.

Припомняме, че кодът от е-преброяването е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството. В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек. Затова и хората не бива да се притесняват, че би могло да има злоупотреби с него.

Според последни данни към 6 часа тази сутрин 2 152 368 души са се преброили електронно.

Виж още:Ето как да разпознаем истинския преброителКак да сте сигурни, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител? От Националния статистичес…Sep 19 2021skafeto.com

Удължиха срока на електронното преброяване, ето докогаЕлектронното преброяване се удължава до края на септември, съобщи говорителят на правителството Анто…Sep 16 2021skafeto.com


loading...