Опашки пред моловете

Опашки пред моловете в столицата навяха спомени за времето на купоните за хляб, мляко и сирене от началото на 90-те, пише Дир.бг.

Още от сутринта дълги върволици от чакащи, най-вече персонал, но и посетители, се извиха да правят тестове в разположени за целта фургони до входовете на големите търговски центрове. В един такъв на бул. „Ситняково“ опашката тръгваше от входа и се точеше по тротоара чак до пресечката на булеварда с ул. „Оборище“.

Повечето, очевидно неваксинирани, чакаха да си направят тест за сертификат, за да могат да влязат и да стигнат до работното си място.

Някои от хората казаха, че системата за издаване на сертификати на пункта е блокирала и заради това са се формирали опашките.

Не навсякъде имаше пунктове за тестове, но повсеместно охраната на магазините проверяваше на входа за наличие на сертификат.

На много места, както и във ваксинационните пунктове на болниците, през целия ден блокажът на сайта за издаване на сертификати създаде затруднения и формира опашки от чакащи.

Виж още:До понеделник няма да има глоби за липса на зелен сертификатВ първите часове от влизането в сила на зелените сертификати са налице и първите корекции на заповед…Oct 21 2021skafeto.com

Задължават учителите и държавните служители за зелен сертификат„До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертиф…Oct 21 2021skafeto.com

Кацаров: Няма да се издава сертификат на хората с антитела, те не доказват нищоХората с високи нива на антитела няма да може да си извадят „зелен сертификат“. Това обяви категорич…Oct 21 2021skafeto.com

Антигенен тест от декември 2020 г. ще важи като зелен сертификатПреболедувалите, чието боледуване е установено с антигенен тест, ще могат да извадят зелен сертифика…Oct 20 2021skafeto.com


loading...