бсп Етичен кодекс

Пробив на опозицията в Столетницата срещу ръководството успя на днешния инфарктен пленум в централата на „Позитано“ 20. Бившият евродепутат Георги Пирински, който не спести острите си думи срещу начина, по който се ръководи авторитарно БСП в последната година, е предложил създаването и приемането на Етичен кодекс.

Изненадващо за мнозина от сподвижниците на Нинова идеята на доайена на левицата е била приета със сериозно мнозинство в киносалона преди минути, разкриха източници, цитирани от Lupa.bg.

51 членове на Националния съвет са гласували „за“, четирима са били против, а 27 са се въздържали от предложението. Така Изпълнителното бюро и Общопартийната контролна комисия се задължават да внесат проект на кодекса до края на годината.

По наша информация дясната ръка на Нинова Кирил Добрев е гласувал „в сиво“, а самата шефка на левицата изобщо не е участвала във вота.

Червената опозиция: Нинова загуби половин милион избиратели и превърна БСП в регионална партияНад половин милион избиратели е загубила БСП между сегашните и миналите местни избори, обяви председ…Nov 11 2019skafeto.com

В началото на миналата година се заговори, че самият Добрев в готвел „етичен кодекс“ за членовете на пленума, чийто параметри, изтекли в редакционните пощи на медиите, изглеждаха мракобесни.

На „Позитано“ 20 бяха настръхнали от сценарий, при който в случай, че текстът бе приет, трябваше да докладват на специална комисия всяка информация за уронването на престижа и честта на членовете на БСП или за внушения и клевети. Настоящият проект за Етичен кодекс, предложен от опозицията, не съдържа подобни идеи.

Станишев: БСП води не изборна кампания, а 265 пехливански войниКандидатите на БСП бяха оставени без гръб и без рамо в кампанията за местните избори и на места вмес…Nov 17 2019skafeto.com

loading...