Органите на реда Нинова Марешки
Веселин Марешки

„Органите на реда веднага трябва да предприемат законови мерки да осигурят нормалния живот не само в столицата, но и в страната. Протестите не трябва да са за сметка на гражданите, които работят и не са по улиците!“, за това настоя лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки предава БЛИЦ.

„Ако ние от ВОЛЯ изпратим 10 човека да блокират Орлов мост, дали полицията ще ги остави там?! Постоянно получавам десетки обаждания и съобщения от хора, които не са могли да отидат на работа или до болница и настояват да реагираме. Има законен начин за провеждане на протест и правилата трябва да се спазват от всички. Недопустимо е да се изправят едни граждани срещу други“, категоричен бе лидерът на ВОЛЯ.

Марешки коментира и сблъсъка между него и протестиращите. Припомняме, че видео показа как демонстранти хвърлят по него стъклена бутилка докато той върви към сградата на БНТ за интервю. Там той заяви, че „20 лумпени убиха и опорочиха протеста! На протеста вече няма хора. Манолова, Радев, Бабикян, Лупи убиха протеста. БСП и Румен Радев напират, за да налапат кокала, защото са много изгладнели“.

Днес Марешки каза: „Наскоро реших да отида сам сред протестиращите в София, да видя отблизо какво се случва. Друг политик не срещнах. Явно съм единственият, който може спокойно да върви сред хората без охрана, без придружаващи го лица и много камери. Затова и те ме поздравяваха и в същото време настояваха да се сложи край на безредиците. Пред очите ми двама протестиращи си правиха селфи с многото блокирани коли и доволни се подиграваха с цинични реплики, че са „прецакали”, меко казано, останалите столичани. Не правителството, не президента, а техните съграждани! Това ли е смисълът на протеста?! Няколко провокатори да се гаврят с милиони столичани?! Ето заради това не приемаме жителите на София и на други градове в страната да стават жертва на беззаконие и на своеволията на няколко души! Тези, които наистина искат правова държава, първи дават пример за това, а не действат като нарушители. Ако полицията не вземе веднага мерки да въдвори ред, то ние ще застанем рамо до рамо с тези, които вече се самоорганизират, и ще изметем от площадите закононарушителите и провокаторите, които пречат на милионите българи да се придвижват нормално, а пречат и на възпитаните и интелигентни хора, които искат да протестират, спазвайки законите“.

Виж още:След Дариткова и Нинова: Челен сблъсък с протестиращите и за Марешки (ВИДЕО)В директен сблъсък с протестиращите в сряда вечер влезе депутат и лидер на партия „Воля“ Веселин Мар…Jul 31 2020skafeto.com

И той стана голям началник! Рейс с пасажери дреме на 40 градуса заради Марешки (СНИМКА)Автобус с пасажери за полет от София до Варна е стоял петнайсетина минути на 40 градуса жега, за да …Jul 27 2020skafeto.com


loading...