Осемте джуджета ГЕРБ

Едва ли има човек, който да не е ясно с огромния скандал „Осемте джуджета“, разкрит от Антикорупционния фонд. Е, всъщност има. А някои дори приемат случилото се с разбиране.

Така излиза от репортаж на Дневник от вчерашната Национална конференция на управляващата над 10 години партия майка ГЕРБ:

Делегатите се отправят от паркинга към „София тех парк“ в колони и изглеждат някак умърлушени с неяснота какво ги очаква.

„Ще чуем какво ще каже Борисов. От устата му излиза злато“, не на шега заявява млад мъж от София и машинално си вдига маската до очите. „Протестират срещу корупцията, а това (сочи към зала „Арена Армеец“) корупция ли е? Булевардът с асфалт (близкия бул. „Асен Йорданов“) – корупция ли е“, пита той.

На въпрос гледал ли е разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“ отговаря: „Да. Е, и?“ (Разследването, от което онлайн са излъчени три епизода, показва схема за изнудване и превземане на бизнес, в която според твърденията на свидетели са намесени прокурори от Специализираната прокуратура, бившият следовател Петьо Петров-Еврото, адвокати, нотариус и други. Управляващите не го коментират, а главният прокурор го иронизира, но все пак започна някаква проверка. Разследването вече има милиони гледания онлайн.)

Приятелят му се включва с „А Снежанка има ли“. Първият младеж все пак коментира „джуджетата“ с тезата, че българинът по правило бил схемаджия. „Така че какво толкова, но да се затварят кръстовища и магистрали от стотина души това добре ли е“, пита той.

За корупцията и други делегати отговарят по същия начин: „А блокадата на кръстовища от сто души, които тормозят цяла София и България, какво е?“

Виждам много неща, но все пак това управление е най-малкото зло, уклончива е Дора Петкова от София. Единствена от множеството си каза името, а и се реши да застане пред камерата на БНТ. Тя също негодува от блокираните кръстовища, но смята, че напрегнатата ситуация трябва да се реши само с избори. Петкова каза пред „Дневник“, че не е гледала разследването „Осемте джуджета“.

Млад мъж от Кърджали обаче кимна, в смисъл – да, гледал съм го. На въпрос какво му е мнението за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и схемата отговори: „Тънко ме питаш, ама не е ясно какво е точно.“ После внезапно тръгна към „София тех парк“.

„Нищо не ми говори това“, искрено призна усмихнат мъж от Търговище за разследването на Антикорупционния фонд. Затова пък млада дама като чу същия въпрос, заби поглед в телефона.

„От Банкя съм, но живея в Шумен“, представи се тя. Работела като пиар, но не в ГЕРБ, подчерта изрично.

Виж още:Младежът, който прекъсна Борисов! И гадовете, които нямат нищо общо с ГЕРБ (освен с пиара на ГЕРБ)„Казах „Браво, Бойко!“, „Набий го на всички, набий го на всички прости хора“. Нестор Арсенов обясня…Aug 6 2020skafeto.com

Коментари след конгреса: Борисов е в глуха защита„Борисов предъвка стари опорки. Станахме свидетели на една масова терапия, бяха събрали хора от цяла…Aug 5 2020skafeto.com

„Осемте джуджета“, III част: Един голям плик с евро за Еврото (ВИДЕО)Как са върнати парите в брой, иззети от прокуратурата при акция заради борбата за най-големия асансь…Jul 31 2020skafeto.com

loading...