Осиковски

Ректорът на УНСС възстанови на работа доц. Мартин Осиковски. Това съобщиха от учебното заведение, предава Дир.бг.

След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в Университета за национално и световно стопанство, както и с ръководството на катедра „Медии и обществени комуникации“, е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание, се казва в съобщението.

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров изтъкна, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност – както в УНСС, така и в останалите български университети.

Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности, подчерта проф. Димитров.

Преподавателят беше дисциплинарно уволнен, след като на 2 април обяви, че подава оставка от ръководни постове в знак на протест срещу предизборното посещение на премиера Бойко Борисов в учебното заведение.

„Беше допуснато един български университет да се превърна в снимачна площадка за #ЖипкаTV. Намирам това за обидно по отношение на автономията като цяло, на толкова много хора, които работят или учат тук и които се чувстват, меко казано, дискомфортно от това, че неволно са превърнати в домакини на предизборна обиколка навръх последния ден от предизборната кампания на Политическа партия ГЕРБ. СРАМ!“, напиша доц. Осиковски тогава в своя Facebook профил.

Виж още:Уволниха дисциплинарно доцент в УНСС заради премиераДоц. Мартин Осиковски, преподавател в катедрата по журналистика, е бил уволнен дисциплинарно от УНСС…Apr 22 2021skafeto.com

Ицо Хазарта бесен: Уволнението на доц. Осиковски е позор за УНССРап изпълнителят Христо Петров – Ицо Хазарта, известен със своите граждански позиции, коментира остр…Apr 24 2021skafeto.com

И това доживяхме – лекция в УНСС започна с въпрос за Сузанита (ВИДЕО)16-годишната Сузан Мурад, известна като Сузанита, рядко влиза в час, съдейки от профила ѝ в социални…Oct 11 2019skafeto.com

loading...