Съдът обяви, че Петьо Блъсков и неговата “Труд медиа”, са упражнили тормоз върху групи от българското население чрез разпространяване на материали от руската преса, оформени като класическа антизападна и прокремълска пропаганда, пише Mediapool. Става дума за материал със заглавие “Педерастите в САЩ бият тревога”, преведен и публикуван дословно в онлайн изданието на вестник “Труд” на 2 септември 2019 година. Оригиналната публикация на руски език е публикувана в РИА “Катюша”.

Въпросното издание “Катюша” се самоопределя като “патриотичен сайт” по руските стандарти за това. След публикуването на български на този “фундаментален” журналистически труд е сезирана Комисията за защита от дискриминация. В сигнала се посочва, че в статията се използват обидни, унижаващи и подбуждащи към предразсъдъци и омраза епитети, а именно: “педерасти”, “перверзници” и “содомити”.

РИА “Катюша” описва хомосексуалността като болест, а хомосексуалните хора като опасни – организирано и със зъл умисъл внедряващи “агенти”, както “във властите и медиите”, така и “в училището и здравеопазването”, за да извършват “агресивен натиск“ върху руската държава и “склоняват децата към опасно поведение”.

Онлайн изданието “Труд” е превело всичко това дословно. В статията не се приложени доказателства, които да доказват тези проникновения, но за сметка на това се говори за “златния век на педерастия в САЩ”, който бил настъпил по време на мандата на Барак Обама.

В преводната статия се твърди, че хомосексуалните хора “развращават безнаказано нашите деца в Интернет”, следва и призив да им се отнеме свобода на изразяване. “Труд” обяснява, че има право да публикува подобен материал, защото има свобода на словото и право на изразяване.

Вижте още:
Лена Бориславова: Политици, анализатори получават по 4000 лв. месечно от РусияБългарски политици, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получава…Jul 2 2022skafeto.com


loading...