Разбиха склад на Планинската спасителна служба във Враца, съобщава БНТ. Открадната е огромна част от екипировката. Засега не е ясно какъв е размерът на нанесените щети. Работата на спасителите обаче е застрашена.

За посегателството най-напред разбрал началникът на Спасителната служба във Враца Станой Арабаджиев. Установено е, че липсват радиостанциите на екипа, лавинни уреди, карабинери, бинокъл и дори въжетата за височинно спасяване.

Продължава и описването на щетите. Останалото оборудване на ПСС ще бъде преместено в друг склад на Червения кръст.

Арабаджиев определи липсите като „доста сериозни“.

Не говорим за финансово изражение, а говорим, че ако ни се наложи една спасителна акция на скала, трябва да я правим с наша лична екипировка, която не е сертифицирана, която би застрашила сигурността и на спасителите, и на пострадалите, поясни той.

Заради кражбата работата на спасителите е поставена под въпрос. Те допускат, че оборудването им ще бъде разпродадено онлайн и призовават всеки, попаднал на подозрително изгодна оферта за планинска екипировка, да сигнализира спасителния отряд или полицията.

Новата мода: През нощта в планината и почти необлечени„Традиционно новогодишно (почти) необлечено изкачване на Черни връх със заснемане на видео“ – този и…Jan 1 2022skafeto.com


loading...