Отровното трио мая слави

Отровното трио обяви съюз с гражданската платформа „Изправи се бг“ на Мая Манолова и партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов за съблюдаване честността на изборите, предава Дир.бг.

Това стана на първата работна среща на основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове за участие в следващото Народно събрание.

На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина, съобщиха от „Отровното трио“. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост.

В хода на срещата е постигнато съгласие за:

– създаване на обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес;

– бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция;

– съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра;

– създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Общо бе становището на участниците, че недоверието в способността на днешното управление да проведе почтени и честни избори, изисква организирана гражданска съпротива. Предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори, съобщиха още от „Отровното трио“.

От „Има такъв народ“ уточниха, че трите формации се обединяват, за да могат да обхванат повече изборни секции и следят ситуацията по време на изборите, като по този начин ще могат да гарантират честността им.

Виж още:„Отровното трио“: БСП не е алтернатива на ГЕРБЕдни от лидерите на протеста срещу ГЕРБ – членовете на „Отровното трио“, не смятат БСП за алтернатив…Oct 19 2020skafeto.com

ДБ и БОЕЦ се разграничиха от Отровното триоДемократична България и БОЕЦ се отрекоха от общата декларация, с която излязоха вчера лидерите на пр…Sep 9 2020skafeto.com


loading...