Бойко Василев стана татко
Бойко Василев

Водещият на „Панорама“ Бойко Василев направи първи публичен коментар за атаките към гостите на предаването му, които се случват всеки петък от началото на протестите.

Василев припомня, че причакването на гости след „Панорама“ се е случвало и преди през годините – 2013-а и 90-те.

„Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди. Агресията, която някои от тях понасят, не помага на никакви каузи. Защото колко хора ще харесат сцени, в които мнозина гонят и унижават един, защото мисли различно? Освен достойнството на личността, тук има най-малко три журналистически казуса.

Някои очакват, че „Панорама“ ще бъде принудена да заеме страна в една или друга посока. Това няма да стане.

Други смятат, че чрез натиск определени групи ще влязат в предаването за сметка на други. И това няма как да стане“, категоричен е водещият на „Панорама“ в коментара си за „24 часа“. И допълва:

„Панорама“ позволява диалог. Това очевидно обърква, дори дразни. Защото днес диалогът не е на мода. В САЩ демократите ходят в CNN, републиканците – във FOX. Социалните медии ни учат да искаме от медиите само „своите“; „чуждите“ нямат право на глас.

Дали и в България не вървим към медии на властта, медии на опозицията, медии на протеста? Може би бъдещето е на медията ехо-балон: ако обичаш паста, всеки ден ще ти сервира спагети, тортелини или лазаня.

Ние от „Панорама“ обаче вървим по друг път. Той е зададен в самото име на предаването и от европейските представи за обществена телевизия. Изпитваме трудности, правим грешки, търпим критика, но вярваме, че трябва да има и журналистика, която не стои в агитките, а между тях. Зрителите знаят защо“, завършва Василев коментара си за събитията, които всеки петък превръщат самата „Панорама“ в новина.

Виж още:Публицистично предаване ли е „Панорама“ или просто пропагандна витрина?„Публицистично предаване ли е „Панорама“ или просто пропагандна витрина?“ е коментар на Ясен Борисла…Sep 30 2020skafeto.com


loading...