Източник: Facebook

Нестандартни пакроместа след ремонт на обновения участък на столичния булевард ”Патриарх Евтимий”, изненадаха столичани и предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи. Столична община пак извади обяснение, от което стана ясно, че ремонта всъщност не е приключил.

Авторът на снимките, разпространени в социалните мрежи Явор Драганов разказа пред бТВ, че е станал свидетел на няколко конфузни ситуации при опити за паркиране.

От Столична община посочват, че причината паркоместата да са с 1,8 м по-дълги е, че по проект е заложено от двете страни на булеварда да има велоалеи. „По този начин се гарантира както пътната безопасност, така и нашата възможност в бъдеще много лесно да реализираме тази велоалея, без да се налага да се полага нова маркировка на булеварда”, поясни Димитър Петров от дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община.

Почеркът на Фандъкова: Чисто новият булевард „Линкълн“ в София се разпадаЧисто новият булевард „Линкълн“ в столичния район „Овча Купел“, чийто ремонт тече вече повече от 1 г…Nov 11 2019skafeto.com

Само до преди седмица на булеварда се извършваха строителни дейности във връзка с изграждането на метрото. Преди няколко дни беше възстановена и настилката. „Важно е да се отбележи, че профилът на булеварда е изцяло запазен спрямо първоначалната ситуация. Има обособени три ленти за движение, паркиране по 45 градуса от едната страна и успоредно паркиране от другата”, обясни още Петров.

Софиянски атакува Фандъкова: Защо сега вдигате данъците?Бившият кмет на София Стефан Софиянски атакува Столична община и обяви, че няма никакво опрадвание з…Nov 30 2019skafeto.com

Причината да не бъдат изградени велоалеите след първия ремонт на булевард „Патриарх Евтимий“ сега са метеорологичните условия. Велоалеята трябва да свързва вече съществуващите по бул. „Прага” и бул. „Витоша”.

Кмет е влачен по улиците с пикап, забравил да ремонтира път след спечелени избориЕдинадесет човека са хванати от полицията и изчакват в местния арест в Южно Мексико, след като кметъ…Nov 12 2019skafeto.com

loading...