Парламентът не изпълни функциите си със съдържание. Тази позиция изрази доц. Наталия Киселова пред БНТ. Парламентът не избра нито правителство, нито останалите 18 органа, които са в непълен състав, изтъкна тя. Вместо това без ръководства остават Сметната палата и НЗОК.

Според нея Борисов е в политическа форма и ще стои в центъра на терена на политиката. Противникът му вече не е БСП, а ПП, а на БСП противникът е президентът. Няма срок, в който президентът да разпусне Народното събрание след връщането на третия мандат, както обясни доц. Киселова.

Парламентът абдикира пред президентството, според Христо Панчугов. Партиите не са водили смислени разговори за съставяне на правителство, отчете той. Политическото лидерство е неспособно да формулира важните теми, според политолога.

Парламентът абдикира пред президентството

Логично е ГЕРБ и БСП да застанат в подкрепа на правителство, по мнението му. И двете олицетворяват статуквото, каза Панчугов. Провалът на новите е, че не са обяснили как изглежда промяната, според него. Но едва ли ще се случи магическият трик ГЕРБ да се събере с БСП, както прогнозира Панчугов. Това щяло да има висока политическа цена, която едва ли Бойко Борисов ще иска да плати.

По мнението му политиците сякаш очакват гражданите да им решат проблемите, но това няма да се случи. НДСВ са изчерпани като политическа формация, подчерта той. Време е за ясен политически дневен ред, по думите му.


loading...