стратегия за цифрова трансформация на България
Снимка: Jack Krier on Unsplash

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Трябва да се мисли как България ще изглежда на европейския и международен терен. Това коментира пред БиТиВи Наталия Киселова. Не трябва да има чистки в държавната администрация, по думите й. Проблемът на ПП е, че не са партия, изтъкна тя.

Ръководството на формацията имало бизнес мислене. Формулата на властта трябва да гарантира стабилно управление, смята Киселова.

Според нея в следващите дни ще станем свидетели на това дали има интереси да няма кабинет. ПП не са готови за някои дебати, според Наталия Киселова. По мнението й трябва да има управленска програма с разписани срокове.

Борислав Цеков призова да се изостави партизацията. Има нужда от корекция на управленската формула на ПП/ДБ, по мнението му. Правителство е необходимо, категоричен бе той. Нужно ни е обаче стабилно правителство. Трябва да има партийно неутрален кабинет, съветва Цеков.

Борислав Цеков

Николай Денков трябва да направи крачка назад и Мария Габриел да е премиер. Страшно е съдържанието на записите, според него и в записа, изнесен от Радостин Василев вижда антиевропейско говорене. България няма нужда от това, което чухме на форума на ПП, категоричен е Борислав Цеков. Реалната перспектива за правителство е с втория мандат, по думите му.

Светослав Малинов

Светослав Малинов смята, че върви процес на убеждаване, че експертен кабинет е най-добрата опция. Не е хубаво да има експертен кабинет в една здрава демокрация, но сме принудени да вървим в тази посока, изтъкна той. В записите, изнесени от Радостин Василев полазват стил, който не е приятен, но е партийно говорене.

Според него ако това се преглътне, сме на крачка от правителство. За Малинов първи като премиер трябва да е Николай Денков. Той съветва да се изчисти формулата на властта. Сигурен съм, че ще има правителство с втория мандат, категоричен е Светослав Малинов.