Санкциите по закона „Магнитски“ са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат страната. Срам ги е да живеят в тази страна. Мнението е на бившия външен министър Соломон Паси, изразено пред Би Ти Ви. Той определи действията на Вашингтон като най-мащабните от въвеждането на закона досега.

Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Това е подарък за нас, само защото сме съюзници, каза Паси.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.

Малко след обвинението срещу съдия Андон Миталов преди 2 г. посланикът на САЩ в България Херо Мустафа казала пред Атлантическия клуб: Ще се заемем с проблема с корупцията в България. Това е първата стъпка, но не е последната, хората трябва да са спокойни. Аз вярвам в тази прекрасна държава и в нейното бъдеще. Предупреждение за очаквани санкции дошли и от постоянния юридически съветник към Посолството на САЩ Джесика Ким.

Санкционираните от САЩ нашенци са Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.


loading...