личен лекар

Личните лекари, които откажат да се грижат за пациенти с коронавирус, няма да получават допълнително заплащане в размер до 1000 лв. Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров, цитиран от БНР.

Практиката до момента показва, че много от джипитата лекуват по телефона, без нито веднъж да прегледат болния. Немалко общопрактикуващи лекари, които са преболедували или са ваксинирани, не са спирали да преглеждат пациентите си с коронавирус по време на пандемията. В същото време в обсега на получаващите допълнителните пари попадаха всички лични лекари.

Мярката кореспондира и с усилието на здравните власти да намалят натиска към болничната система, тъй като пациенти, необгрижвани от личния лекар, бързо се влошаваха и обикновено стигаха до болницата.

Заместник-министър Петров разясни и проблема с допълнителните пари за спешните медици, които излязоха на протести.

По думите му въпросните 1000 лв. са били преведени навреме за юни, но забавянето дошло в резултат на административни проблем в отделните филиали на Спешната помощ. Персоналът на „Спешна помощ“, според него, се оказал подведен.

„Излезе, че те (средствата) са преведени на филиалите на „Спешна помощ“. Просто техните счетоводства не са ги разпределили. Това беше цялата истина“, коментира Димитър Петров.

Виж още:COVID мерките у нас влизат в сила от днесОт днес отпада ограничението за ползване на до 50% от капацитета на обекти, като заведения и фитнеси…Aug 20 2021skafeto.com

Лекари: Късно е за мерки, имаше две и българинът ги отхвърлиВече е късно за мерки. „Те бяха две – ограничаване на контактите и ваксиниране. Българинът отказа да…Aug 18 2021skafeto.com

Проф. Кантарджиев: Да спазваме леките мерки, за да не се налагат по-тежкиСтраната вече е в оранжевата зона по разпространение на COVID-19, по-рано от това, което предполагаш…Aug 16 2021skafeto.com


loading...